Sjung i kör - KARINS ÄNGLAR

Nya medlemmar hälsas välkomna till höstterminen 2020.
Skicka en förfrågan via e-post till karin@karinericssonback.se

Pga rådande pandemi ser inte körverksamheten ut som den brukar då risken för smittspridning är stor vid sångutövande. Men det går fint att anmäla ditt intresse till att sjunga med oss. Förhoppningsvis startar vi upp körrepetitioner utomhus i slutet av augusti. Sen får vi se om det är möjligt att fortsätta sjunga tillsammans även när väderleken inte tillåter repetitioner utomhus.


VAR? Elektron, Västra storgatan 15 i Gnesta. Vi håller till i salen som ligger en trappa ner.

NÄR? Tisdagar 18.30-20.00

HUR? Alla som vill sjunga är välkomna, inga förkunskaper krävs. Blandad repertoar – allt sker på gehör, dvs. utan noter. Kören har runt 40 medlemmar, en härlig blandning av både manliga och kvinnliga röster.

Körens ledare är Karin Ericsson Back, sångerska, musiker och pedagog.


Kören verksamhet startade hösten 2007. Vi sjunger en mycket blandad repertoar och jobbar grundläggande med sångteknik - se mer info nedan. Kören drivs av den ideella föreningen Teater i Gnesta och ingår som studiecirkel i Bilda Studieförbund.
Terminsavgiften är 750 kr.


Karins tankar om kören
Denna kör är till för alla som vill sjunga! Det finns många undersökningar som visar att det är otroligt hälsosamt att sjunga, man mår bra både psykiskt och fysiskt av det.


Så här går det till
Karin arbetar med sång som utgår från talrösten och efter att vi mjukat upp våra instrument (dvs. våra kroppar) startar vi varje repetitionstillfälle med talövningar. De som är ovana sångare brukar uppleva detta som positivt eftersom talet för de flesta är något naturligt som man känner sig bekväm i. Och steget från tal till sång är inte speciellt stort.
Utan luft och flöde blir det ingen sång, därför lägger vi också fokus på andningen och tillsammans försöker vi hitta en djup andning. Repertoaren är mycket blandad, vi sjunger allt från folkliga visor till poplåtar och musikal.

Vi använder inga notblad utan Karin lär ut sånger och sångstämmor på gehör, dvs. Karin sjunger en fras och så härmar alla den frasen.


Blir man medlem i kören får man tillgång till en sångbank på nätet där Karin kontinuerligt lägger upp sånger i form av ljudfiler och texter. Man får också gärna spela in under repetitionerna om man vill. Vi har inga traditionella stämindelningar överhuvudtaget – alla får lära sig allt.

Karins tanke med kören är att det ska vara en möjlighet för människor att få använda, sjunga och utveckla sina röster. Det behöver inte låta perfekt men det ska vara lustfyllt och förhoppningsvis även väldigt kul.

Varmt välkommen att sjunga med oss!

Mer info om Karin hittar du på www.karinericssonback.se
 

KÖRENS TIDIGARE FRAMTRÄDANDEN:

19 nov 2019, konsert vid Elektron, Gnesta

14 maj 2019, vårkonsert i Björnlunda kyrka, Gnesta

25 nov 2018, Gnesta Julmarknad

26 nov 2017, Gnesta Julmarknad

18-19 nov 2017
Jubileumskonserter - KARINS ÄNGLAR 10 ÅR - Elektron, Gnesta

20 maj 2017, vårkonsert vid Elektron, Gnesta

6 dec 2016, julkonsert i Vårdinge kyrka

24 sept 2016, körfestival vid Ytterjärna kulturhus

12-14 aug 2016, Bellmanspelet i Gnesta

17 maj 2016, Vårkonsert vid Strömmentorget, Gnesta

24 april 2016, By Heart, Sofia kyrka, Stockholm
I samarbete med Sofia församling, Stockholms Folkmusikkör,
Kören Lei-La Göteborg och Folkuniversitetet

15 december 2015, Momentum Gnesta & Solbacka asylboende

8 december 2015, julkonsert i Björnlunda kyrka
22 nov 2015, Gnesta julmarknad

21-23 aug 2015, Bellmanspelet i Gnesta

30 maj 2015, Kalaset i Gnesta

12 maj 2015, vårkonsert i Frustuna kyrka, Gnesta

7 dec 2014, julkonsert vid Skottvångs Grufva

23 nov 2014, Gnesta Julmarknad

13 april 2014, Björnlunda hembygdsförenings årsmöte, Wattrangsborg, Björnlunda

10 dec 2013, julkonsert i Frustuna kyrka, Gnesta

24-26 aug 2013, medverkan i Bellmanspelet.

21 maj 2013 gav kören en vårkonsert i Frustuna kyrka. Medverkade gjorde även Anders Wolf, piano och Mats Hammarlöf, bas. Fullsatt kyrka, allsång och många sångsolister från kören trädde fram.

8 december 2012 framträdde kören på Elektron i Gnesta; julkonsert tillsammans med orkestern Gnesta Musiksällskap. Medverkade gjorde även Anders Wolf på piano och sångsolisten Derya Tezcan.

24-26 aug 2012 medverkade kören i Bellmanspelet i Gnesta tillsammans med ensemble ur Gnesta Revysällskap. Fyra föreställningar spelades runt om i Gnesta kommun och över 500 personer såg föreställningen.

13 maj 2012 framträdde kören på Elektron, Gnesta.
Medverkade gjorde även Anders Wolf på piano och slagverk samt delar av Gnesta Revysällskap. Glimtar från Bellmanspelet med premiär augusti 2012 och en fräsch blandning sånger. Ca 170 personer i publiken stämde in i härliga allsånger! 

6 decmeber 2011 sjöng änglarna in julen i Frustuna kyrka, Gnesta. Solist var Kerstin Engström och ackompanjemanget stod Anders Wolf för. Som vanligt var det fullsatt i publiken och en fin allsång fyllde kyrkorummet.

17 maj 2011 sjöng kören sånger om sol, kärlek och dans i Frustuna Kyrka. Anders Wolf ackompanjerade vid flygeln. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen, publiken fick knö ihop sig och extrastolar togs fram.

Den 7 december 2010 gav kören en julkonsert i Frustuna kyrka. Anders Wolf ackompanjerade vid flygeln. Kyrkan var fullsatt och publiken fick sjunga med i valda sånger - stor succé!

Höstterminen 2009 avslutades med en julkonsert den 8 december på biblioteket i Gnesta. Stor, sångglad publik och en fin recension i Sörmlands Nyheter!

I slutet av maj 2009 medverkade Änglarna i Teater i Gnestas succéföreställning GNESTA - på liv och död.

Tisdagen den 9 dec 2008 sjöng Änglarna in julen tillsammans med sångensemblen från Frejaskolan på ett fullsatt bibliotek i Gnesta.

Lördagen den 26 april 2008 hade Karins Änglar sitt premiärframträdande i samband med Gnesta Musiksällskaps vårkonsert.