KOM OCH FIRA MED OSS 18-19 NOVEMBER 2017!

Kören Karins Änglar firar 10-årsjubileum med konserter på Elektron!
Sånger vi sjungit under våra år tillsammans blandas med nya pärlor. Kom, lyssna och sjung med oss - ett garanterat piggpiller i höstmörkret! 

Biljetter 80 kr
Förköp på Medborgarkontoret i Gnesta
Vid entrén på Elektron - endast kontanter

Medverkande
Kören Karins Änglar under ledning av Karin Ericsson Back
Mats Hammarlöf - Konferencier
Anders Wolf - Klaviatur
Mattias Moberg - Trummor
Thomas Berndts - Bas
Anders Widemark - Gitarr
Patrik Andersson - Ljudtekniker

Dagar: Lördagen den 18 november och söndagen den 19 nov 2017
Tid: Klockan 16.00
Plats: Elektron, Västra Storgatan 15 i Gnesta
Arrangör: Teater i Gnesta i samarbete med Gnesta kommun, Sörmlands Landsting och Studieförbundet Bilda

Sjung i kör - KARINS ÄNGLAR

I mån av plats hälsas nya medlemmar välkomna till höstterminen 2018.
För intresseanmälan kontakta Karin via epost karin@karineb.se


VAR? Waldorfskolan, Gnesta

NÄR? Tisdagar 18.30-20.00

HUR? Alla som vill sjunga är välkomna, inga förkunskaper krävs. Blandad repertoar – allt sker på gehör, dvs. utan noter. Hösten 2017 har kören 50 medlemmar, en härlig blandning av både manliga och kvinnliga röster.

Körens ledare är Karin Ericsson Back, sångerska, musiker och pedagog.


Kören verksamhet startade hösten 2007. Vi sjunger en mycket blandad repertoar och jobbar grundläggande med sångteknik - se mer info nedan.

Kören är ett samarbete mellan föreningen Teater i Gnesta och Studieförbundet Bilda.


Karins tankar om kören
Denna kör är till för alla som vill sjunga! Det finns många undersökningar som visar att det är otroligt hälsosamt att sjunga, man mår bra både psykiskt och fysiskt av det.


Så här går det till
Karin arbetar med sång som utgår från talrösten och efter att vi mjukat upp våra instrument (dvs. våra kroppar) startar vi varje repetitionstillfälle med talövningar. De som är ovana sångare brukar uppleva detta som positivt eftersom talet för de flesta är något naturligt som man känner sig bekväm i. Och steget från tal till sång är inte speciellt stort.
Utan luft och flöde – ingen sång, därför lägger vi också fokus på andningen och tillsammans försöker vi hitta en djup andning. Repertoaren är mycket blandad, vi sjunger allt från folkliga visor till poplåtar och musikal.

Vi har hittills inte använt ett endaste notblad utan Karin lär ut sångerna och sångstämmor på gehör, dvs. Karin sjunger en fras och så härmar alla den frasen.


Blir man medlem i kören får man tillgång till en sångbank på nätet där Karin kontinuerligt lägger upp sånger i form av mp3-filer och texter. Man får också gärna spela in under repetitionerna om man vill. Vi har inga traditionella stämindelningar överhuvudtaget – alla får lära sig allt.

Karins tanke med kören är att det ska vara en möjlighet för människor att få använda, sjunga och utveckla sina röster. Det behöver inte låta perfekt men det ska vara lustfyllt och förhoppningsvis även väldigt kul!

Varmt välkommen att sjunga med oss!

KÖRENS TIDIGARE FRAMTRÄDANDEN:

20 maj 2017, vårkonsert vid Elektron, Gnesta

6 dec 2016, julkonsert i Vårdinge kyrka

24 sept 2016, körfestival vid Ytterjärna kulturhus

12-14 aug 2016, Bellmanspelet i Gnesta

17 maj 2016, Vårkonsert vid Strömmentorget, Gnesta

24 april 2016, By Heart, Sofia kyrka, Stockholm
I samarbete med Sofia församling, Stockholms Folkmusikkör,
Kören Lei-La Göteborg och Folkuniversitetet

15 december 2015, Momentum Gnesta & Solbacka asylboende

8 december 2015, julkonsert i Björnlunda kyrka
22 nov 2015, Gnesta julmarknad

21-23 aug 2015, Bellmanspelet i Gnesta

30 maj 2015, Kalaset i Gnesta

12 maj 2015, vårkonsert i Frustuna kyrka, Gnesta

7 dec 2014, julkonsert vid Skottvångs Grufva

23 nov 2014, Gnesta Julmarknad

13 april 2014, Björnlunda hembygdsförenings årsmöte, Wattrangsborg, Björnlunda

10 dec 2013, julkonsert i Frustuna kyrka, Gnesta

24-26 aug 2013, medverkan i Bellmanspelet.

21 maj 2013 gav kören en vårkonsert i Frustuna kyrka. Medverkade gjorde även Anders Wolf, piano och Mats Hammarlöf, bas. Fullsatt kyrka, allsång och många sångsolister från kören trädde fram.

8 december 2012 framträdde kören på Elektron i Gnesta; julkonsert tillsammans med orkestern Gnesta Musiksällskap. Medverkade gjorde även Anders Wolf på piano och sångsolisten Derya Tezcan.

24-26 aug 2012 medverkade kören i Bellmanspelet i Gnesta tillsammans med ensemble ur Gnesta Revysällskap. Fyra föreställningar spelades runt om i Gnesta kommun och över 500 personer såg föreställningen.

13 maj 2012 framträdde kören på Elektron, Gnesta.
Medverkade gjorde även Anders Wolf på piano och slagverk samt delar av Gnesta Revysällskap. Glimtar från Bellmanspelet med premiär augusti 2012 och en fräsch blandning sånger. Ca 170 personer i publiken stämde in i härliga allsånger! 

6 decmeber 2011 sjöng änglarna in julen i Frustuna kyrka, Gnesta. Solist var Kerstin Engström och ackompanjemanget stod Anders Wolf för. Som vanligt var det fullsatt i publiken och en fin allsång fyllde kyrkorummet.

17 maj 2011 sjöng kören sånger om sol, kärlek och dans i Frustuna Kyrka. Anders Wolf ackompanjerade vid flygeln. Kyrkan var fylld till bristningsgränsen, publiken fick knö ihop sig och extrastolar togs fram.

Den 7 december 2010 gav kören en julkonsert i Frustuna kyrka. Anders Wolf ackompanjerade vid flygeln. Kyrkan var fullsatt och publiken fick sjunga med i valda sånger - stor succé!

Höstterminen 2009 avslutades med en julkonsert den 8 december på biblioteket i Gnesta. Stor, sångglad publik och en fin recension i Sörmlands Nyheter!

I slutet av maj 2009 medverkade Änglarna i Teater i Gnestas succéföreställning GNESTA - på liv och död.

Tisdagen den 9 dec 2008 sjöng Änglarna in julen tillsammans med sångensemblen från Frejaskolan på ett fullsatt bibliotek i Gnesta.

Lördagen den 26 april 2008 hade Karins Änglar sitt premiärframträdande i samband med Gnesta Musiksällskaps vårkonsert.